Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ! Έστω και τη στιγμή την υστάτη!Προσωπική μου άποψη είναι ότι έστω και τώρα,  στην ύστατη στιγμή , το προγραμματισμένο για τις 5 Ιουλίου 2015 Δημοψήφισμα πρέπει να  αποσυρθεί! 

Διαφωνώ με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο, ενώ είχα την τιμή να πολιτευτώ δύο φορές με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες», πρόσφατα στις Εκλογές της 25ης Ιανουαριου  2015 ως υποψήφια βουλευτής Επικρατείας και στις Εκλογές του Μαϊου και Ιουνίου 2012 ως υποψήφια βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης.  Όμως, έχω την δική μου άποψη επί του θέματος.

Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή καθ’ εαυτή, στις παρούσες περιστάσεις, διενέργεια του Δημοψηφίσματος είναι μια στείρα και αποτυχημένη υπόθεση, που ήδη μέσα σε λίγες μέρες από την προκήρυξη του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, έχει φέρει τα πάνω κάτω στην πολύπαθη ελληνική κοινωνία, και μάλιστα στα αδύναμα και φτωχότερα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται για άλλη μια φορά από «δικούς τους, λαοπρόβλητους» υπουργούς, βουλευτές, στελέχη της Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.  Αναλυτικότερα οι λόγοι, για τους οποίους είμαι αντίθετη στην διεξαγωγή του Δημοψηφίσματος της Κυριακής, είναι οι εξής:

1.     Το λαϊκό αίσθημα έχει πολωθεί ανάμεσα στο ΝΑΙ και στο ΟΧΙ  για θέματα, για τα οποία δεν έχει ακριβή γνώση και θέση ούτε και την όρεξη να ασχοληθεί, εφόσον ήδη υπάρχει εξουσιοδοτημένη κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό. Η οποιαδήποτε …ετυμηγορία του Δημοψηφίσματος θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για τον λαό, ενώ οι πολιτικοί θα βγούνε …λάδι.

2.     Το αποτέλεσμα του ΝΑΙ σημαίνει ότι δίνουμε «γη και ύδωρ» στους επικυρίαρχους Ευρωπαίους και τα lobby τους ή πολύ απλά ότι «βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας», ενώ η …ετυμηγορία του ΟΧΙ δεν διασφαλίζει καλύτερες μέρες αν κρίνουμε από την κατάσταση των τελευταίων ημερών. Αντίθετα μάλιστα διακυβεύονται οι καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων για άλλη μια φορά. Με λίγα λόγια οι κυβερνώντες ριψοκινδυνεύουν, με τη στάση τους, το ελληνικό βιός.

3.     Οι Έλληνες είναι ήδη πολύ ταλαιπωρημένοι και εξαθλιωμένοι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Μετά από 5 χρόνια συνεχούς εξαθλίωσης, ο κόσμος κουράστηκε και περίμενε μια άλλη, αισιόδοξη και δυναμική πολιτική.  Αντ΄ αυτού τί βλέπει; Βλέπει σε πολλούς την Αλαζονεία, την Υπεροψία, την Αμετροέπεια, την Ύβριν  ή αλλιώς, τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα!

4.     Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποσχέθηκε ανάπτυξη! Ποιος θα εμπιστευθεί ξανά αυτούς τους ανθρώπους, ότι σοβαρά θέλουν την ανάπτυξη, όταν με το ανεκδιήγητο …blitzkrieg του κ. Τσίπρα, μείναμε …στήλη άλατος, πάγωσαν το εμπόριο, οι συναλλαγές, οι πληρωμές;;;

5.     Αν δεν ήταν ικανοί οι κυβερνώντες να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, τότε γιατί κόπτονταν τόσο πολύ να προκηρύξουν εκλογές και διεξαγάγαμε παράωρα Εκλογές τον Ιανουάριο 2015, λόγω του Προέδρου της Δημοκρατίας; Είναι κάποιο παιχνίδι; Και γιατί όταν διαπραγματεύεστε και είστε κοντά σε μια Συμφωνία με τους …μπαμπούλες τους Ευρωπαίους, φωνάζετε τον …παππού και τη γιαγιά; Αυτοί θα σας σώσουν; Μήπως μπερδεύεστε; Εσείς, η Συγκυβέρνηση, έχετε αναλάβει την υποχρέωση και την ευθύνη, αλλά και τη δόξα, να μας βγάλετε από το αδιέξοδο!

6.     Το πνευματικό επίπεδο των Ελλήνων είναι σε ελεύθερη πτώση, όπως και  το υλικό και βιοτικό του επίπεδο. Μας αποτρελάνατε!!! Ακούω συζητήσεις και πλέον καταλαβαίνω πως ο Έλληνας δεν νιώθει, δεν κρίνει, δεν επικοινωνεί! Είμαστε κάτι «ξεχαρβαλωμένες κιθάρες», κάτι ξεκούδουνες αντένες, που λέει και ο ποιητής Κ. Καρυωτάκης.


7.       Για τους παραπάνω λόγους πιστεύω πως το Δημοψήφισμα γίνεται (ελπίζω τελικά να μη γίνει!) για ΛΟΓΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ και όχι επί της ουσίας. Η «λαοφιλής» συγκυβέρνηση θέλει να κάνει επίδειξη φιλοπροσωπείας στον Λαό, με όποιο κόστος. Τους καλώ όλους να συνετιστούν και να το αποσύρουν όσο ακόμη είναι καιρός! Αλλιώς «ζήτω που καήκαμε» στο …σάπιο Βασίλειο της Δανημαρκίας!

3 σχόλια:

 1. εσυ τωρα θελεις να σε ξαναψιφησουμε εεεεεεε χμ χμ μχ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΜΑΣ ΔΙΑΦΟΤΗΣΕΣ ΠΛΗΡΩΣ ??? Η ΠΡΟΒΑΛΗΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
  ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΩΜΕΝΗ ΤΟ ΔΗΜΟΨΙΦΙΖΜΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΤΟΠΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ,ΞΕΚΑΘΑΡΟΥΣ ΕΞΩ ΟΙ ΧΑΜΕΛΕΩΝΤΕΣ ΤΟΟΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ενταξει οτι πεις μας επεισες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή